RECession Festival 2020 - Program

RECession Festival

Program RECession Festival 2020


Fredag, Radar.

Part 1. 19:00 – 20:30, Kasper Staub og Pacific Swell


Part 2. 21:00 – 22:40, AEX og Schwarze Fiktion.


Lørdag, Cafe Støj. Kl. 16:00  Me & Munich


Vigtig info om denne koncert

Har man lørdags billet eller partout til RECession Festival, og ønsker at se koncerten på Cafe Støj skal man reserverer plads senest fredag d. 23. oktober kl. 12:00.) Der er 30 pladser på Cafe Støj, så det er først til mølle.) Du reservere din plads ved at skrive til plads@recession-festival.dk - Ikke reserverede pladser vil blive sat til salg ugen op til.


Lørdag, Radar

Part 1. 19:00 – 20:30, Rådne Lunger og Me Mankind (SE)


Part 2. 21:00 – 22:40, Speaker Bite Me og Powersolo 


FIND BILLETTER HER

SPEAKER BITE ME

Siden sin begyndelse i slut-90'erne har Speaker Bite Me fået mange genreprædikater på sig; artrock, støjrock, indie, avantgarde og sågar blevet omtalt som "den danske Sonic Youth".


Bandet udgav i 2018 deres 6. studiealbum ‘Future Plans’. Selvom det på det tidspunkt var 11 år siden, bandet udgav det seneste album ‘Action Painting’, har bandet ikke været fra hinanden i årene, der er gået, men mødtes jævnligt for at komponere og spille. Albummet blev fulgt op af anseelig liveaktivitet, hvor en blændende koncert på Roskilde Festival 2019 og en ditto headliner i Pumpehuset i København i oktober 2019, der begge står som lysende højdepunkter for et altid fremragende live-orkester.


Speaker Bite Me er: Martin Ilja Ryum (sang, guitar), Kasper Deurell (bas, guitar); Emil Landgren (trommer) og Signe Høirup Wille-Jørgensen (sang, guitar)
Program Fredag

RADAR

Program Lørdag

Radar

Kasper Staub er komponist, pianist og sangskriver, bedst kendt fra den roste kvintet Lowly, der har udgivet pladerne 'Heba' og 'Hifalutin' på det internationale label Bella Union, turneret i ind- og udland samt fået rosende ord fra bl.a. Brian Eno.

 

Kasper Staub udgav i august 2019 albummet ”9 Movements” på det aarhusianske label Jaeger Community Music. Et album der indeholder ni korte vignetter for klaver, der alle bevæger sig i et meditativt, genreløst og skønhedssøgende univers. Musikken dyrker nærværet og bevægelserne i nuet og undersøger det stillestående som form med naturens og menneskets bevægelser som grundtema.

Program Lørdag

Cafe Støj


Svenske Mankind er både eksplosivt, mørkt og potent. Bandet vælter i øjeblikket undergrundsfester/events i Stockholm med deres energiske koncerter. Bloggen The Line of Best Fit beskriver bandet som "A shock to the system not unlike a shot of adrenaline straight to the heart".

 

Mankind henter inspiration hos Seattle-scenen som den lød i de tidlige 90'ere, men har også deres eget DNA, - en unik lyd fyldt med skæve sangstrukturer, og velskrevede tekster der er vrede, mørke og foruroligende.

POWERSOLO har lige før corona ramte os alle spillet koncerter i Italien, Holland, Spanien og i USA, hvor den seneste plade udkom på Phoenix baserede pladeselskab DIRTY WATER USA Hele 2019 har været et skelsættende år for det 22-årige rock and roll band ledet af den utrættelige toreador Kim Kix. Kim har med bandet udgivet 10 studie album, senest albummet ”Seven Inches From Heaven”  det udkom på Crunchy Frog i februar. 2020.

 I starten af 2018 udkom den anmelderroste BO-PEEP på Crunchy Frog Recordings samt EP'en PEEK-A-BO. BO-PEEP turnéen alene 2018-2019. bestod af over 120 koncerter i UK, EU og USA. Gennem årene har POWERSOLO leveret musik til internationale reklamer: Coca Cola, Heineken, Honda, Renault, Absolut Vodka, og film: Nordkraft, Klovn, I Want Candy, I Am Here og TV serier som American Horror Story og True Blood.

Pacific Swell er lyden af de dage, hvor de få glimt fra aftenen før deler plads i sengen med den dårlige samvittighed og varmen, der insisterer på at holde dig vågen. Klemt fast mellem bølger og støv, udbrændt country, svenske læger og mexicanske dødedage trækker PS dig tilbage til tågerne og de kulørte lamper til et sted, hvor det er okay at glemme, at der findes en dag i morgen.


Siden de blev dannet i Grenaa i 2015 har de skabt sig et solidt følge i surf-mekkaet Klitmøller på den danske vestkyst. Siden har de spillet et væld af koncerter både inden- og udenlands. I foråret 2019 udgav de deres debut album, Horrific Smell, der til sommer vil blive fulgt op af singler fra deres kommende EP.

Den Københavnske dark synth duo AEX består af sanger Laura Noszczyk og producer/musiker Steffen Rasmussen. AEX underholder publikum med melodisk, melankolsk og dansabel elektro, inspireret af tidlig fransk cold wave og den mørkere del af 80'ernes synth-pop. De seneste par år har duoen spillet højprofilerede supportjobs for Solar Fake, Melotron, Vive La Feté og Agent Side Grinder – og senest var de support for legendariske Nitzer Ebb i Store Vega. I 2019 udkom debutalbummet ”Lost in Infinity”, og senere i 2020 udkommer opfølgeren. Den nyeste single ”Echoes” er netop udkommet på streamingtjenesterne og bakkes op af en selvproduceret musikvideo: 

Rådne Lungers nedtursrock er en blanding af Detroitrock, tidlig hardcore, Hüsker Dü-style, og provinstråd mixet i en stor bulet skraldespand, med sange om forlængst knuste drømme, slidte hjerter og psykofarmaka.

Det århusianske band består af modne kræfter fra blandt andet Singvogel, spiller nedturs-punkrock med hilsner til tidlig Hüsker Dü, MC5 og sovjetisk 60’er arkitektur, og favner i lyd og ord stribevis af flimrende snapshots med diverse bagsider i førersædet.

Den fremadstormende duo Schwarze Fiktion vil fredag aften lukke Radar med deres kompromisløse synthpop. Gennem højenergiske og cinematiske popsange formår Schwarze Fiktion at fusionere pop, rock og electronica i en hårdtslående, energisk og melodiøs popmusik.

 

Schwarze Fiktion har siden 2018 flittigt bearbejdet den danske undergrundsscene med resultater som bl.a. kåring til Ugens Kanon, opvarmning for The Minds Of 99 og afspilninger på både P3 og P6 Beat.

I samarbejde med producer og mixer Carsten Heller, er det lykkes duoen at skabe et anderledes bud på popmusik, hvilket kan høres på bandet seneste single Cool Bikini fra deres kommende EP.

Me & Munich er programsat på Cafe Støj, Lørdag eftermiddag før aftens program på Radar. Bandet er aktuelle med albummet Gaslighting, og serverer gennemtænkt, veleksekveret og ikke mindst iørefaldende alternativ rock, der blander 90´ernes grunge med melodisk støjrock. En lyd, der leder tankerne over på Foo Fighters´melodier og hooks møder Alice in Chains´stemning og nerve. Deres trang til at eksperimentere og skabe lag i musikken, resulterer i et dynamisk lydunivers i konstant bevægelse, der skaber plads til både det tunge og diskante, og det drømmende og storladne.

© All Rights Reserved.